ΑΡΧΙΚΗ / Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ / ΔΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δρ. Ευάγγελος Γ. Βούλγαρης

Evangelos Voulgaris MD PhD
Consultant Medical Oncologist

Δρ. Ευάγγελος Γ. Βούλγαρης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσα στο Βόλο. Αποφοίτησα το 1994 από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου με βαθμό Άριστα και την ίδια χρονιά κατάφερα να εισαχθώ στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) από όπου και αποφοίτησα το 2000 με το βαθμό του Ανθυπιάτρου. Το 2001 αποφοίτησα από το βασικό τμήμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού. Από το 2001-2004 υπηρέτησα ως αξιωματικός ιατρός σε μονάδες και ειρηνευτικές αποστολές του Στρατού Ξηράς. Το 2004 ξεκίνησα την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας για την οποία επιλέχθηκα κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς. Ως το 2006 εκπαιδεύτηκα στη γενική παθολογία στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από το 2006 μέχρι το 2009 εκπαιδεύτηκα στην αιματολογία και την παθολογική ογκολογία στην Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική των Ιωαννίνων υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Νικόλαου Παυλίδη.

Το 2009, με υποτροφία της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, έγινα δεκτός ως Research Fellow στο Τμήμα Ογκολογίας Μαστού του University of Texas-MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ υπό την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Ελένης Ανδρεοπούλου και του Καθηγητή G. Hortobagyi. Το 2010 απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας Παθολόγου Ογκολόγου κατόπιν εξετάσεων και το 2011 αναγορεύθηκα σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό “Άριστα”. Από το 2010 ως το 2012 υπηρέτησα στην Παθολογική Κλινική του 217 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ως συνεργάτης της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας (Κλινική Euromedica Κοζάνης). Από το 2012 μέχρι το 2021 υπηρέτησα στην Ογκολογική Κλινική του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με εξαίρεση το χρονικό διάστημα Σεπ 16 – Μαρ 17 όπου υπήρξα επισκέπτης ιατρός στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Λάρισας υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Είμαι Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Ογκολογίας και Κλινικών Μελετών της Γενικής Κλινικής Βόλου “ΑΝΑΣΣΑ” και εξωτερικός συνεργάτης της Γενικής Κλινικής Λάρισας “Ε. Πατσίδη”. Είμαι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO) και της Αμερικανικής Εταιρείας Ογκολογίας (ASCO). Από το 2013 ως το 2016 υπήρξα εκλεγμένο μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Ομάδας Νέων Ογκολόγων Ελλάδος (ΟΝΕΟ) με αρμοδιότητα τα θέματα εκπαίδευσης. Από το 2017 διδάσκω σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχω δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, συμμετοχές ως πρόεδρος και ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ογκολογίας ενώ είμαι και κύριος ερευνητής σε διεθνείς -παρεμβατικές και μη- κλινικές μελέτες.